پروکسی سرور  چاپ این مقاله

پروکسی سرور، سروری است که بین یک برنامه‌ی کاربری مانند مرورگرهای وب و سرور واقعی قرار دارد. در یک شرکت که از اینترنت برای ارائه خدمات استفاده می‌کند پروکسی سرور به معنای یک واسطه بین دستگاه پایانی و اینترنت است. پس یک شرکت میتواند با استفاده از Proxy server از امنیت اطمینان حاصل نماید.
یک پروکسی سرور با یک Gateway server (دروازه ای از دو شبکه که شبیه به هم نیستند را به یکدیگر متصل می‌کند) شبکه شرکت را از شبکه های بیرون جدا می کند. همچنین فایروال موجود بر روی آن از شبکه شرکت در برابر نفوذهای هکرها محافظت می کند. پروکسی سرور در مکان محدود نیست به این معنا که میتواند در همان دروازه باشد وبا فایروال محافظت شود ویا در سرور جداگانه ای در خواست ها را توسط فایروال ارسال کند. زمانی که پروکسی سرور درخواستی را مثلا از صفحات وب دریافت می کند به جست وجوی آن در حافظه ی پنهان (Cache) می پردازد. اگر در Cache آن در خواست پیدا شود (مثلا کاربر از صفحه ای که الان به دنبالش است قبلا دیدن کرده باشد) دیگر درخواستی برای یافتن صفحه به اینترنت ارسال نمیشود، اما اگر در Cache نباشد پروکسی سرور مانند یک کاربر عمل کرده و با استفاده از یک IP که به خودش تعلق دارد درخواست خود را که همان یافتن صفحه ای خاص بود را به اینترنت ارسال خواهد کرد.
زمانی که درخواست برگردد پروکسی سرور آن را بازگو کرده و به کاربر تحویل می دهد. برای کاربر پروکسی سرور نامرئی است چون تمامی درخواست‌ها، فرستاده‌شدن و بازگشتشان، به صورت سریع و بدون اجازه کاربر است پس هیچ وقت متوجه واکنش‌های پروکسی نمی‌شوند.
 
با توضیحات داده شده می توان به این نتیجه رسید که مزیت پروکسی سرورها ایجاد کش برای کاربر هاست.
کش (Cache) باعث می‌شود که زمان بارگذاری صفحات برای شما کوتاه‌تر شود همانطور که گفته شد با وجود کش دیگر پروکسی درخواستی را برای نمایش صفحه نخواهد فرستاد و این باعث Load شدن سریعتر صفحات خواهد شد. پروکسی می تواند از فعل وانفعالاتی که انجام می دهد گزارش تهیه نماید و به صورت Log در اختیار کاربر قرار دهد که در زمان بروز مشکل بتوان عیب‌یابی کرد. پروکسی سرورها قابلیت های دیگری هم دارند برای مثال برای بستن یک سری از درخواست ها از آنها استفاده می شود. یک کمپانی می تواند از پروکسی سرور استفاده کند تا کارمندانش نتوانند به برخی از صفحات وب دسترسی پیدا کنند.
 
آیا این پاسخ مفید بود؟

مقالات مرتبط

فعال سازی فانکشن در سرور لینوکسی
سوال : لطفا فانکشن های allow_url_fopen و allow_url_include را درسرور فعال نمایید.راهکار : برای...
مانیتورینگ در vmware
سوال: چگونه می توانم سرور خود را که سیستم عامل آن vmware است مانیتور کنم؟راهکار: این مورد می...
چگونه سرور خود را مانیتورینگ نماییم؟
امکان ماتورینگ بر بروی سرورهای مجازی و اختصاصی توسط آنالیزور های آنلاین امکان پذیر می باشد.به...
Clustering
سوال: آیا در clustering نیاز هست که همه سرور ها از یک دیتاسنتر باشند یا میشود چند سرور را از چند...
IP چیست؟
Internet Protocol یا به عبارتی کوتاه تر IP، یکی از چند پروتکل و یا مجموعه قوانینی است که امروزه...